“Lad ikke dårlig lyd svigte dig”

Hvad er god lyd?

Din barndom kan være med til at bestemme din musiksmag

Lyd i boligen

Vi lytter alle til musik hver dag. Men det kan godt være du ikke selv bestemmer musikken du hører. Men uanset om det kommer fra højttalere i en butik/indkøbscenter, eller om det er en anden passager i toget. Så gør musikken noget ved dig i underbevidstheden.
Når vi bliver født som mennesker, har vores hjerne faktisk flere neuroner end vi reelt har brug for, eller måske mere korrekt sagt, vi udnytter. Mennesket udnytter kun ca. 10% af hjernens fulde potentiale.

Men når vi bliver 8 år, vil vores hjerne udskille de neuroner, som den mener vi ikke har brug for.

 

Derfor mener mange også at hvis du som barn lytter til meget musik og sprog, vil du have en langt større evne indenfor disse områder senere hen.

 Men man ved også fra patienter med Parkinson syge, kan live helt op, hvis de hører musik. De kan deltage i en dans og de kan pludselig synge med på sangene. Men så snart musikken slutter, falder de tilbage i deres sygdom igen. Det er ret vildt at tænke på.

 Jeg har også set forskning indenfor planter, hvor nogle planter stod i drivhuse der blev spillet Metal musik, og et andet hvor der blev spillet klassisk musik, og et drivhus med tale og et helt uden lyd.

Væksten i de to drivhuse med musik, var markant større end de to andre drivhuse, det er virkelig spændende.

 Indenfor dyreverdenen er der også lavet studier, hvor køer der står i stalde, lytter til musik, og faktisk får det deres mælkeproduktion til at stige.

 Derfor er det ikke ligegyldigt med musik, og derfor heller ikke ligegyldigt hvordan du lytter til det og på hvilket udstyr.

 Men der findes råd og vejledning til at finde præcis det udstyr som passer til din bolig, hverdag og fritid, og uden det vil koste spidsen af en jetjager.

 Men når vi taler musik i boligen, tænker mange af os på højttalere, der står i hvert hjørne på den ene væg, eller i reolen. Så vi kan nemt blive fastlåste i hvordan det kunne blive installeret i hjemmet.

 Derfor er det også interessant at se på, hvilke type højttalere kan jeg få til min bolig. Fordi du kan faktisk få nogle højttalere du monterer i loftet eller i væggene, enten synlig med en hvid frontgrill, eller helt usynlige. Det giver jo helt nye muligheder, og frontgrillen kan også spraymales, hvis nu loft eller vægge, har en anden farve end hvid.

 I min hverdag, lytter vi til musik fra højttalere monteret i loftet. Og det er virkelig en lækker måde at få musik leveret på. lyden mætter rummet på en helt anden måde, end traditionelle højttalere placeret på gulvet eller i en reol. Plus det heller ikke optager plads i lokalet.

 Men når snakken falder på højttalere monteret i loftet, tænker mange at det er jo dårlig lyd. Og grunden til mange siger dette, er når de går ud i butikker eller indkøbscentre, er der ofte installeret højttalere i loftet. Men lyden her er flad og kedelig, faktisk rører den dig slet ikke.

Grunden til dette er dels valget af højttalere, men også den måde de er installeret på.

 Derfor er det også fedt at vi kan levere højttalere fra Origin Acoustics, som netop har taget den udfordring op. Og deres krav fra start til ingeniører, at lyden skal være i top.

 Origin Acoustics har højttalere til hjemmet, butikken, restauranten, indkøbscentret, terrassen, haven, båden eller saunaen. Men der er ikke gået på kompromis en eneste gang. Fordi så ville de blot være endnu en producent i mængden af stort set den samme lyd.

 Men ikke nok med det, der er mange muligheder med Origin Acoustics. Og vi ønsker her på indretmedlyd, at vise så mange løsninger som muligt.