For rigtig mange af os i år, vil sommerferien skulle afholdes i Danmark. Og det er også et fedt sted at holde sommerferie. Men for de fleste, vil ferien i år nok endnu mere foregå i vores have eller på altanen.

Derfor ser man også de forskellige byggemarkeder i Danmark, har i april måned 2020 haft rigtig meget gang i butikken. Og det har man kunne se på hele butiksområdet, at de har haft fremgang.

Men når nu havestolene, fliserne, buske, planter og grillen eller måske ligefrem udekøkkenet så bliver opgraderet i år. Hvorfor så ikke også få god lyd i haven eller på altanen?

Det får nogle til at udbryde “nej nej, hvad med naboerne”. Og det er måske fordi de har været ude og høre lydsystemer til haven, hvor der er spillet op til fest.

Men det er jo langt fra  hvad hele konceptet med lyd i haven går ud på. Ja de kan spille op til fest. Men det der er hele formålet er egentlig at få lyden spredt som et lydtæppe i haven, og kun din have. Det gør man ved at placere flere højttalere end du måske nok ville gøre indenfor. Men højttalerne tilbyder de er retningsbestemte, og kun spiller et bestemt antal meter frem. Derfor kan man installerer dem, så de ikke generer dine naboer overhovedet.

Men men nogle vil igen sige “jeg tager bare min Blu-Tooth højttaler med ud i haven, og dem kan du også få i en rigtig god kvalitet, og kunne spille fint op omkring bordet i haven. Men hvad så når du flytter dig rundt i haven, skal du så have højttaleren med dig? Og hvordan sikrer du dig, der er strøm på til hele dagen?

Det er svært at styre lyden med en Blu-Tooth højttaler, fordi den spreder det ret meget rundt.

Derfor er det en rigtig god ide, at få kigge på haven eller altanen, for at se om man ikke kunne gøre det endnu bedre, med en fast installeret løsning, som er regn, sne og frostsikker, men kan levere musik i haven året rundt. Du åbner bare din yndlings musiktjeneste, og vælger haven eller hvad nu dit uderum bliver kaldt, og lader musikken flyde i haven.

Men når du sætter lydsystemer op i haven, kan du enten gøre det som en stereo opsætning, med højre og venstre kanal. Men det er ikke altid så hensigtsmæssigt, da du måske det meste af eftermiddagen ligger i solen, hvor kun højre kanal kan høres.

Derfor gør mange installatører det, at de sætter udstyret op som det gøres til store koncerter. Alle højttalere spiller både højre og venstre kanal. På den måde sikrer du ensartet og god lyd i hele haven, uanset hvor du lægger dig.

Disse lydsystemer kan sagtens integreres med din lydløsning indenfor. Måske har du SONOS, Bang & Olufsen eller noget helt tredje indenfor. Men der findes altid en løsning for at forbinde systemer til hinanden. På den måde kan du vælge den samme musik indenfor til udenfor. Det giver altså en fantastisk stemning, til sådan en havefest, så uanset hvor gæsterne opholder sig, er der den fantastiske musik i baggrunden. Og læg mærke til jeg siger i baggrunden. Fordi det meste af tiden ønsker du blot musikken kan have sit liv i baggrunden imens du taler og hygger med dine gæster. Og jo jo bevares der skal også danses, men det er jo ikke hele dagen. Systemet kan sagtens spille op til dans, men så giv lige dine naboer en melding om du holder havefest, måske er de endda inviteret med, så er det endnu nemmere, så kan de også være med til at vælge musikken.