Musik rører dig ubevidst

Går du ud og spiser på restauranter og cafeer engang imellem? Har du lagt mærke til om der bliver spillet musik i restauranten eller caféen?

Måske har du bemærket lyden, enten fordi den var for høj, for skinger eller alt for speciel, og ikke passede til stemningen.

Lige præcis, stemning……….det er faktisk lige det, som det handler om. Musik er med til at skabe den gode stemning, sammen med den lækre indretning med designer møbler, lækre stole når du skal sidde i længere tid og nyde en dejlig middag.

Hvis du ikke har lagt specielt mærke til musikken når du var ude og spise, så kan det selvfølgelig være, der slet ikke blev spillet musik, men det er dog ikke tit. Men ellers er det fordi restauranten har ramt noget musik og niveau som passer til stedet.

Du vil nemlig helt automatisk indstille dig selv til en bestemt stemning, ganske ubevidst, indenfor de første par minutter, ud fra personen der tager imod dig, restaurantens indretning og stolene og bordet du skal sidde ved. Dernæst sniger musikken sig ubevidst ind på dig. Og er musikken god, og er fordelingen af lyd i restauranten den helt rigtige, så vil du med stor sandsynlighed også blive siddende længere, og nyde en dessert, kaffe og måske en drink eller to.

Vi har stor erfaring i at hjælpe restauranter, barer, cafeer og hoteller med rådgivning i god lyd.

Vi har været involveret i både Sukaiba Copenhagen (Hotel Bella Sky), Noma, Hotel Villa Copenhagen og flere andre.

Det handler ikke om at kunne spille højt, men det er vigtigt at lyden er fyldig og detaljeret.

Mange steder laver man det som kaldes for en 100 Volt installation, det er en nem installation af flere højttalere, på det samme kabel. Det er bare et ret stort kompromis på lydkvaliteten.

Alt efter hvor stor restauranten, caféen eller baren er, kan det gøres på forskellige måder. Nogle gange skal der bruges ekstra specielle basenheder, dem som også kaldes for subwoofere, og igen er det ikke fordi vi skal spille op til diskotek, systemet vil kunne det, men det handler om der skal være et overskud af kraft i installationen, til at sikre de dybe toner også når ud i de yderste kroge af restauranten.

Men vores fokus vil altid være at råde til den gode lyd. Fordi det holder på dig som gæst, og du får lyst til at komme igen på den samme restaurant, hvis det var hyggeligt og rart sidst du var der, og ikke mindst maden var god. Men ofte sker der det, at den gode stemning, påvirker os i retning af at synes maden også smager bedre, når de positive vibrationer også rammer kroppen. Så der er noget om snakken, det er muligt at mætte dig med god musik mens du spiser.