Case - Casper Strunge hus

Interview med Casper Strunge, Taarbæk

Caspers løsning

Valget endte med Origin-højttalere, da det rent teknisk er et tidsløst design, som vil holde i mange år og altid vil spille godt.

Casper har bl.a. til flere mindre rum valgt en stereohøjttaler, som en af de mange højttalere han har installeret. Hvis rummet ikke er så stort, eller det er svært at placere to højttalere, så er disse stereohøjttalere smarte. Hele lyden bliver derved samlet i en højttaler, så her har du god lyd, men ikke for meget lyd.

Det vigtigste krav for Casper inden installationen begyndte var, at der skulle være god lyd overalt i hjemmet, så ingen pludselig føler de sidder for tæt på eller for langt væk. Med flere højttalere installeret, kan du nyde musikken ved et lavere lydniveau i nogle rum, og samtidig have høj lyd i eksempelvis køkkenet/stuen, hvor festen ofte er eller ender.

Derudover supplerer han lyden i de store rum med en subwoofer (baseenhed), der leverer noget ekstra i bunden af lyden, og ikke kommer fra en bestemt retning, men høres i hele rummet. Nogle højttalere er med en stor indbygget basenhed på enten 8” eller 10”, men det er altid godt at supplere med en dedikeret subwoofer til de dybeste toner, og den er let at placere i et rum.

Interview med Casper Strunge, Taarbæk


Fortæl lidt om dig selv? 

Casper Strunge, 48 år, bosiddende i Taarbæk med Susanne og hendes to børn.

Hvornår begyndte du at gå op i lyd? 

Jeg har altid hørt meget musik, og har som musiker selv spillet meget. Jeg startede med at gå op i lyd som 12-årig, og har de seneste 20 år arbejdet med lyd i forbindelse med filmproduktioner.

Hvorfor synes du, det er vigtigt med god lyd? 

Lyd gør tilværelsen rar, og indbygget lyd gør det bare endnu mere fantastisk, og nydelsen endnu større.

Kan man nøjes med bare et rum? 

Ja, sagtens.

Hvor vil du anbefale, at man starter, og hvilket værelse ville du prioritere? 

Jeg vil helt klart anbefale at starte på badeværelset, bare tænk på, når du er på hotel, og de har trådløs lyd på badeværelset – samme følelse kan du skabe derhjemme.

Indret med lyd kan lade sig gøre i alle huse, det er simpelt elektrikerarbejde.

Hvilke overvejelser bør man gøre forinden?

Se på flowet i rummet, hvordan bruger du de forskellige rum, og hvor vil det øge din convenience? Bliver din tilværelse derhjemme endnu bedre?!

Kan man få forskellige farver i højttalerne?

Ja, man kan male sine grills, dette tilføjer Casper, at han ikke har gjort. Spørg en af vores forhandlere eller os før du begynder.

Hvilke rum har du musik i? 

  • Badeværelserne
  • Børneværelserne
  • Kontor
  • Køkken/alrum
  • Stuerne

Kan man få forskellige former højttalere? 

Ja, det kan man – både runde og firkantede. De runde er til loftsmontering, de firkantede til skråvægge og vægge.

Hvor er de placeret henne? 

De runde i lofterne, og de firkantede er placeret som stereosæt i væggene. Der er selvfølgelig også koblet forstærker på. Du kan godt bruge loftshøjttalere i væggene, hvis du enten bare ønsker det runde design, eller ønsker den større lydspredning.

Dog kan den større lydspredning også give lidt udfordringer, hvis du har store glaspartier eller andre hårde overflader, så lyden reflekteres rundt i lokalet, så kan det være en fordel med de deciderede væghøjttalere, så du kan kontrollere lydspredningen optimalt.

Casper har dog selv prioriteret at få højttalere i loftet, for at opnå den store lydspredning. Det giver en fornemmelse af at lyden bare er til stede uden at man tænker over præcist, hvor højttalerne er.

Højttalere til montering i vægge er mere retningsbestemte, så de er for det meste egnede til deciderede lydzoner, hvor du sidder og lytter til musikken, eller til en hjemmebiografopsætning.

Hvordan styrer du rummene?  

Det er vigtigt at kunne styre de forskellige rum. Hvert børneværelse skal kunne spille for sig og det samme med resten af huset. Men alt dette kan man skræddersy, altså hvilke som skal spille sammen.

Desuden har jeg også valgt, at badeværelserne skal spille sammen med soveværelset. Til at styre det hele bruger jeg Casatunes som giver alle muligheder for at styre lyden trådløst på vores eksisterende netværk.

Her kan jeg f.eks.også styre, hvilken musik der skal afspilles om morgenen, og om højttalerne i stuen er sat til at spille et hak højere hvis man vælger det område der hedder ”fest” i Casatunes APP’en eller i en hvilken som helst tjeneste der understøttes, fx Spotify el. lign.

Har man gamle højttalere, kan man supplere med flere zoner ved hjælp af fx Sonos Connect og på den måde udvide efterhånden som behovet opstår.

Se Caspers løsning her

Andre eksempler på vores arbejde

 

Case: Nybygger hjem med fuld integreret lyd

Er du ved at bygge nyt hus, og overvejer du, om du skal få installeret god kvalitets lyd i hjemmet? Læs hvordan Louise Holm (Også kendt fra Løvens Hule) har fået installeret usynlige højttalere i sin smukke bolig.

Læs mere her

Case: Lyd på badeværelset

Se billeder fra den installation som gjorde, at Mads fik fantastisk lyd på sit badeværelse. 

Læs mere her
keyboard_arrow_up