Tænker du over musikken når du shopper?

I indkøbscentre og butikker er der ofte højttalere installeret der spiller musik som baggrundslyd. Du har helt sikkert lagt mærke til det. Det gør jeg ihverfald selv, men bliver desværre ofte skuffet eller irriteret over lyden er prioriteret så lavt især i butikkerne.

Jeg har været i nogle butikker hvor lydkvaliteten og type af musik der blev spillet var rar og passede til butikkens profil. Så sker der faktisk det, at du helt ubevidst opholder dig længere i den pågældende butik, med det reultat, du også handler lidt mere, og ihverfald kommer igen, fordi atmosfæren i butikken var rar.

På den anden side, hvis lyden er skinger, for høj, for lav eller alt for speciel, så skræmmer det dig væk som kunde, og du handler kun hvis det er absolut nødvendigt.

Så hvis du som butiksejer ønsker at udtrykke en bestemt profil og skabe en stemning, der matcher de produkter du sælger, så husk at investere i lyden i din butik. Origin Acoustics kan levere præcis den højttaler type der vil passe ind i din forretning, og skabe det helt rigtige lydbillede.

Højttalerne kan være installeret i loftet, eller monteret på væggene som synlige højttalere, hvis det ikke er muligt at installere op i loftet. De synlige højttalere fås i sort eller hvidt design, så de er nemme at blende ind i forretningen øvrige interiør.

Butikker og indkøbscentre har ofte et argument for deres valg af højttalere, og det er pris.

Men denne udgift kan komme mange gange igen, ved at få installeret den gode lyd, så kunderne, ja os, bliver længere i centret eller butikkerne og deraf handler mere.

Der er dog nogle enkelte steder, hvor du decideret ønsker at installere dårlig lyd, og det er i P-kældre og opgange. Mange af disse steder er der problemer med at personer uden ærinde opholder sig, og det kan skabe utryghed for beboere eller oprigtige brugere af stederne. Så ejerne af disse P-kældre og opgange ønsker der skal sættes højttalere op, der kan spille så forfærdeligt, at folk kun opholder sig det tidsrum som er højst nødvendigt. Og det har virket mange steder inde i Kbh., hvor der har været problemer med bander og kriminel aktivitet. Det forsvinder når musikken er så skinger og dårlig at du ikke kan holde ud at være der.